Nieuwsbrief jeugd

nieuwsbrief oktober 2018           

Hallo jeugd tennisliefhebbers,

De wintertrainingen en de regiocompetitie zijn weer van start gegaan en daarom maar even weer een update voor iedereen middels deze nieuwsbrief.

Regiocompetitie najaar 2018

Vorige week is de regiocompetitie voor Oranje en Groen begonnen. Oranje 1 en Oranje 2 hebben inmiddels twee speeldagen gehad. Gistermiddag werden de wedstrijden voor Oranje in Arkel gespeeld. Er deden gisteren 20 kinderen mee, die allen een dubbel- en enkelwedstrijd gespeeld hebben. We kunnen terugkijken op een gezellige middag met hele leuke sportieve wedstrijdjes onder heerlijke weersomstandigheden. Woensdag 17 oktober is de volgende wedstrijddag voor Oranje in Giessenburg.

De groene competitie is afgelopen zaterdag gestart op de banen van Arkel. Ook daar was het flink zweten geblazen voor de jongens en meiden tijdens het tennissen. Ook hier zien we dat er steeds meer rally’s gespeeld worden. Knokken voor ieder puntje. Kortom leuk om te zien dat er steeds meer groei in zit. Iedereen speelde een enkel en een dubbelpartij.

De uitslagen van de enkelpartijen kunnen jullie vinden op : https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=D59B48AA-BCCF-497D-B9C9-D078AB62C024 De uitslagen van de dubbelwedstrijden staan in de bijlagen.

Tenniskids/balvaardigheid op de vrijdagmiddag

Vanaf vrijdag 12 oktober is weer tenniskids / tennisbalvaardigheid van 13.00 uur tot 14.00 uur. Iedereen die mee wil doen is dan welkom. Voorlopig doen we dit om de week. Dus in de oneven weken. 12 – 26 oktober, 9 -23 november.

Balvaardigheid voor groen/geel

Afgelopen zomer merkte ik dat de animo bij de oudere jeugd ( groen ) voor de vrijdagmiddag minder werd. We zijn met de commissie druk bezig om te kijken of we op andere tijden iets voor deze groep kunnen opzetten. Verdere info volgt.

Iedere 1e zondagmorgen van de maand van 10.00 uur tot 11.00 uur ouder-kind inloop-tennis. Het idee heb ik jullie deze zomer al uitgelegd, maar voor het geval jullie dit vergeten zijn. Een jeugdlid samen met een volwassene ( vader/moeder etc. ) tennist tegen een ander jeugd/volwassen koppel. Gewoon wedstrijdjes spelen. Ieder op zijn niveau. Dus in rood, oranje, groen of geel. Het is heel laagdrempelig. Gewoon lekker tennissen met elkaar. Door het tennissen met en tegen een volwassen tennisser leert de jeugd beter tennissen. Is je vader of moeder geen lid maar zouden ze wel willen tennissen dan is dat geen probleem en mag je ze gewoon meenemen. En heb je als jeugd geen tennismaatje geef het door en misschien kunnen wij dan iemand vinden binnen de vereniging. Het is de opzet om ongeveer een half uurtje te tennissen, maar dat is afhankelijk hoeveel er komen tennissen. Eerst volgende datum is a.s. zondag 6 oktober om 10.00 uur. Het is een inloop dus vooraf opgeven is niet nodig. Gewoon lekker meedoen als jullie tijd en zin hebben.

Ik wens jullie allemaal veel tennisplezier toe en tot ziens op onze banen.         Sportieve groet,3 bijlagen

Speelschema oranje woensdag 3 oktober 2018

Standen Dubbels Oranje Regio najaar 2018pdf

Utslagen en standen dubbel groen regio najaar 2018pdf